Попередня глава

Введення в план Божого спасіння

Серед найбільш поширених книг на землі, Біблія з великим відривом від них займає перше місце. Тільки з 1960 по 2010 р.р. у всьому світі її було продано близько 3,9 млрд. екземплярів. Станом на січень 2015р., за даними Всесвітньої асоціації Біблійного товариства, вона була переведена на 542 мови і діалекти. Біблія – це єдина книга, яка інформує нас від початку часу і аж до того, що станеться у кінці. У ній вже наперед була записана уся історія людства. А також і те, що відбувається зараз, передбачене у біблейському пророцтві Старого і Нового Заповіту.

Цей виклад звернений до всіх людей доброї волі в усіх народах і мовах по всій земній кулі. Разом з шістьма основними релігіями як: іюдаізм, християнство, іслам, таоізм, буддізм та індуїзм, деякі збільшують їх число до 12 світових релігій. Зрозуміло, що кожна людина ствержує про себе, що вона вірить правильно. Потім існує ще багато природних і племінних релігій. І всі переконані в тому, що вони знаходяться на правильному шляху і в правильній релігії. Чи може взагалі існувати правильна релігія, яка виникла в плині часу і яка посилаеться на смертну людину? Це природньо, що особисте глибоке переконання і честь людини не доторкані, тому що кожна людина мае право вірити в те, що вона вважає за правильне. Але правильним є і те, що в кожній, заснованій людьми релігії, бракує остаточності і справжньої абсолютності, яка возносилася б над всяким сумнівом. Релігійні напрями тимчасові, і компетентні, власне кажучи, тільки для цього тимчасового життя. Всяка філософія і ідеологія, а також теологія, мають свої людьскі межі і залишають найвирішальніші кінець кінцем питання без відповіді.

Є речі, які абсолютно не піддаються нашій оцінці, проте самі по собі є остаточними. Те, що людина була створена по образу Творця і була наділена творчими здібностями, є саме таким фактом. Через невіру і неслухняність, людство, за допомогою гріхопадіння в раю, було відділене від вічного спілкування з живим Богом і віддане смерті, і немае в житті нічого вірнішого, ніж смерть.

Усе тимчасове мае свій початок і матиме свій кінець. І тільки те, що ніколи не почалося, воно ніколи і не закінчится. Доступ до вічності не був покладений нам в колиску. Наше народження було нашим входом в час і як тимчасові істоти, ми не маємо автоматично вічного життя і дати його може нам тільки вічний Бог.

Біблія є єдиною книгою, яка по праву називається Святим Писанням і словом Божим. Її ми разом і досліджуємо по декількох важливих темах, бо тільки в ній нам повідомляється все із самого початку; про початок існування неба і землі аж до кінця часу і навіть те, що знаходиться за межами часу.

Але перш, ніж ми почнемо пізнавати, що виходить за межі тимчасового, ми хочемо розглянути вхід Вічного в історію часу. Спочатку ми бачимо Бога в Його творінні. Величне творіння всесвіту – це факт, який кожну логічно думаючу людину наводить на думку про Творця. Божий порядок усіх живих істот у воді, на землі і в повітрі, всі рослини, всі дерева, сіяння і жнива, життя, розмноження посеред видимого творіння – усе це залишаеться живим і особистим свідотцтвом Творця. Що, наприклад, може зробити еволюційна теорія по відношенню до божественної реальності творіння? Вона адже є лише відчайдушною спробою заперечувати творіння і його Творця. Це усього лише теорія, тоді як саме творіння є реальністю. Доведені факти просто говорять самі за себе. До сьогоднішнього дня все родить по роду своєму, як Творець сказав це в Бутт. 1:12. І коли людина чує про всемогутність і всюдисущність Бога, то вона може їх побачити духовно-розплющеними очима в творінні.

Людство із самого початку, було супроводжуване у своїй історії трагічними подіями, які знову і знову коливали віру багатьох. Сьогодні ГОСПОДЬ неба ще не приступив до царственного панування на землі. І на ній ще править князь цього світу пітьми, під впливом якого перебуває усе людство. І тільки коли окрема особа за допомогою особисто пережитого звернення до Відкупителя виходить з під впливу лукавого, то вона відкривається Божому впливу. У молитві “Отче Наш” ми все ще молимося: “Та прийде царство Твоє!” І воно обов’язково прийде! Час близький і знамення часу вказують на це.

 

Наступний розділ