Дорогі друзі, дорогі брати і сестри у Христі, я брат Франк та говорю вам із Міжнародного місіонерського центру міста Крефельд, Німеччина. Мета цього біблійного, апостольського та пророчого служіння полягає в сповіщенні оригінального вчення Писання та Божого плану спасіння.

На сьогодні я вибрав прочитати кілька віршів із Послання до Римлян гл. 1, щоб показати вам важливість служіння, яке Бог поставив у Церкву Ісуса Христа.

В посланні До Римлян гл. 1, вірші 1 читаємо: ,,Павло, раб Ісуса Христа, покликаний апостол, вибраний для звіщання Євангелії Божої”. 

Тут він говорить про своє покликання безпосередньо від Бога, про його завдання, і, звичайно ж, про відповідальність, яку він мав перед Богом. Він був відділений від будь-якої релігії і від всіх інших релігійних традицій та присвятив себе Євангелії Божій. До отримання цього божественного покликання, апостол був релігійною людиною, який добре вивчив Писання, він був ,,завзятим" проти християн - і це до того дня, коли Господь явився йому в надприродному світлі під час подорожі до Дамаску.

Цілком можливо, щоб ми були в певній релігії, в церкві але ще не зустріли Господа, не побачили світло, не отримали пряме покликання до служіння, і таким чином, залишилися в успадкованих традиціях, які передаємо далі і іншим.

У вірші 2 говориться нам про це Євангеліє: ,,яке Він перед тим приобіцяв через Своїх пророків у святих Писаннях”.

Ми повинні ще раз сказати, що Бог робить все відповідно до Його Слова. У Старому Завіті він дав обітниці, а в Новому Завіті він виконує все, про що сказав через пророків в Старому Завіті.

І Новий Завіт підтверджує, від початку до кінця, що Бог дотримав Свого Слова і сповнив те, що обіцяв. Новий Завіт починається з служінням Івана Хрестителя, чоловіка, посланого Богом із Божою звісткою до народу Божого тих часів, щоб підготувати серця народу Божого, щоб вони прийняли Господа як свого Спасителя та щоб об'єднати Молодого з Нареченою.

У вірші 5 читаємо: ,,що через Нього прийняли ми благодать і апостольство на послух віри через Ім'я Його між усіма народами”.

Тут ми бачимо, що його служіння пов'язано з виконанням конкретної мети: вибрати людей з непослуху та привести їх до послуху. Повернути їх від їх власних шляхів, на шлях Божий. Від своїх власних навчань, повернути їх до оригінального біблійного вчення. У вірші 16 ми читаємо з посиланням на Євангелію, яку проповідував Павло: "Бо я не соромлюсь Євангелії, бож вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім гелленові”, а сьогодні для спасіння всіх нас. Павло не соромився Євангелії Христової, яка стала для нього силою Божою для спасіння тих, хто повірить, будь то іудей або інші погани.

Возлюблені, ми можемо прочитати вірш, а саме вірш 18 в посланні до Римлян гл. 1: ,,Бо гнів Божий з'являється з неба на всяку безбожність і неправду людей, що правду гамують неправдою”.

Це дуже сильне і важливе твердження, яке просвіщає. Мова йде про тих, що правду гамують – а саме приховують від людей правду, про тих, які власним навчанням, але неправдивим, правду гамують неправдою. І це відбувається в усьому християнському світі, в усіх релігіях і практично по всьому світу, всіма можливими способами.

Але головним є те, що тільки правда може звільнити нас від рабства неправди. Тільки справедливість позбавляє нас від гріха, тільки віра звільняє нас від зневіри.

Возлюблені, давайте прочитаємо кілька віршів з Писання. Я отримав доручення їхати з міста в місто, з країни в країну, з одного континенту на інший, щоб проповідувати вічну Євангелію так, як сказано в Євангелії від Матвія гл. 24, вірші 14 та в Об'явленні гл. 14, вірші 6. Ця вічна Євангелія, Євангелія Царства буде проповідуватися, а потім прийде кінець.

Ми всі віримо, - якщо принаймні поважаємо Слово Боже як правду - тоді ми віримо в те, що повернення Христа дуже близько. Зараз ми живемо в кінці останнього часу, коли всі пророцтва Писання і все, що було передбачене, збувається. Не можна знайти шляхи для вирішення проблем, з якими стикаються всі народи на землі. Хороші часи, якщо вони коли-небудь були, закінчилися назавжди.

Возлюблені, давайте повернемося до Івана гл. 7, вірші 16: "Відповів їм Ісус і сказав: „Наука Моя не Моя, а Того, Хто послав Мене”.

Тепер я звернуся до проповідників, євангелістів, тих, які називають себе "чоловіками Божими", які стверджують, що мають служіння або навіть заклик до служіння. Наш Господь сказав: „Наука, яку Я проповідую, не Моя, а Того, Хто послав Мене”.

Дорогі служителі Євангелії, чиї ці науки, які ви проповідуєте? Яку церкву ви представляєте? Я не критикую, я просто хочу торкнутися важливої речі. У нас є сотні деномінацій, мільйони міжнародних і місцевих церков, і кожна з них має своє власне вчення. Кожна церква вірить в те, що було заявлено як правило, якому необхідно слідувати в цій деномінації. Але тепер настав час, коли народ Божий покликається назад до Бога, до Його Слова, щоб стати у відповідність до того, що говорить Писання, та надати перемогу правді.

До цих пір правду гамували неправдою. Що таке неправда? Що таке невіра? Що це за речі? Возлюблені, ми маємо релігію або ми маємо Ісуса Христа? Ми проповідуємо тільки Євангелію, яка містить кілька історій або проповідуємо Євангелію Ісуса Христа як силу для спасіння? Апостол Павло проповідував повну Євангелію. Все містилося в його звістці: спасіння душі, звільнення духа, зцілення тіла. Все було включено. Євангелія була повною.

Але що ми маємо сьогодні? Читаємо у вірші 17 в Івана гл. 7: ,,Коли хоче хто волю чинити Його, – якщо хтось готовий виконати волю Божу, тоді – той довідається про науку, чи від Бога вона, чи від Себе Самого кажу Я”.

Те ж саме дійсне і сьогодні. Всі ми і ви, дорогі слухачі, повинні вирішити: ми говоримо про нас, про наші навчання?

Відверто кажучи, я походжу з лютеранського, а потім баптистського і пятидесятницького середовища. Кілька поколінь моєї сім'ї були лютеранами, і ми вважаємо, що Лютер є найбільшим Божим чоловіком в нашій країні. Бог використовував його особливим чином. Але це був тільки початок, це були тільки перші кроки: ,,А праведний житиме вірою”.

Що стосується біблійного вчення, є ще багато правди, яку потрібно повернути тепер, перед поверненням Ісуса Христа. Таким чином, ми розуміємо всі решта пробуджень, які послідували, через Джона Уеслі, а потім Джона Сміт і всіх інших чоловіків Божих, Фінні, Муді та інших. А потім ми бачимо, як Святий Дух вилився знову, 100 років тому. Але цим все не закінчилося. Ще залишилось багато правди, яку потрібно було відкрити.

І дорогі друзі, я очевидець речей, які Бог зробив після Другої світової війни. У 1933 році Господь покликав Вільяма Бранхама. Він отримав надприродне покликання і доручення пов'язане з божественною відповідальністю. Потім, 7 травня 1946 року, він пережив щось надприродне з Господом. Ви можете прочитати про це, так як у нас немає часу вдаватися в ці подробиці. Але він був посланий зі звісткою, яку передує другий прихід Христа. Це звістка про відновлення всіх речей, виправлення, це звістка, яка повертає нас до первісної правди, повертає нас до первісної основи, до первісного вчення Слова Божого.

І дорогі брати і сестри, будь ласка, поважайте те, що я скажу вам зараз. Якщо ви хочете взяти участь у тому, що Бог робить прямо зараз, ви повинні бути пов'язані з обітницями, що належать до плану спасіння. Ви не можете бігти сьогодні за одним євангелістом, а завтра за іншим, сьогодні за однією харизматичною особистістю а завтра за іншою. Кожен зі своїми історіями, зі всією їхньою сценічною грою та представленим спектаклем. Ні, безумовно це не те, чого бажає Бог, щоб ви робили і приймали. Ми повинні повернутися до Бога! І це являється божественно "необхідним", а не порадою.

Таким чином, ми дуже ясно розуміємо і я повинен це сказати: настав час, щоб ми вирішили, чи ми буде вірити Слову Божому, без ніякої інтерпретації того, що написано, просто вірити так, як написано; вірити та знайти підтвердження для кожної теми відповідно до всього Писаннях.

Це відноситься також і до теми про божество, про водне хрещення, про Вечерю Господню, про будь-яке основне біблійне вчення. А потім, звичайно, ми повинні вирішити, чи ми будемо вірити в те, що написано в цій Книзі, чи в те, що написано в книзі з церковним вченням, яка може мати тисячі сторінок, але які переповнені поясненнями про вчення тієї церкви.

Мені вистачає цієї Книги. Але якщо ви відчуваєте себе зобов'язаними вірити тому, що сказали ,,церковні отці", то я не буду вам заважати це робити. Але якби я був на вашому місці, я би став на бік Бога та визнав, що кожна людина є брехуном, навіть, якщо вона релігійна.

І, будь ласка, вибачте мені, але ці невідомі люди з різних церков, з ради в Нікеї - коли зібралося 550 з них, щоб прийняти рішення про вчення щодо ,,святої трійці". Коли вони вели переговори вдень і вночі, вдень і вночі - ви можете прочитати про те, скільки тримала ця рада в книгах про історію церкви. Тоді 318 проголосували одним чином, а решта іншим чином. Щоб вони вирішили в 325 році те, в що я маю вірити сьогодні? Ні в якому разі! Ні! Ні в якому разі!

Моє рішення було прийнято і воно міститься в цій Книзі. Мені не потрібно жодної ради, не потрібно жодної догми - я повинен вам сказати тільки те, що Правду гамували неправдою.

Ось один приклад. Коли наш Господь сказав під час Його хрещення: ,,Так годиться нам виповнити правду Божу”. І Він увійшов в річку Йордан і охрестився. Щоб виповнити усю правду. Що таке Божа правда? Іван Хреститель сказав: ,,Я повинен христитись від Тебе, і чи Тобі йти до мене?” ,,Я повинен виповнити всю правду Божу.” І Він охрестився.

Коли апостол Петро проповідував свою першу проповідь і люди зійшлися тисячами, Слово Боже не було подібно удару молотом по голові, а було як меч, який проколов їм серця. І вони запитали: ,,Що ж ми маємо робити, мужі-браття?” Відповідь була дуже прямою і ясною: ,,Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете”. І 3000 людей було додано до церкви.

Що ми знаходимо сьогодні? Кілька крапель води вилитих на голову дитини і священик каже: ,,Тепер ти дитя Боже”. Ні! І ще раз Ні! Такого не має в Писанні. Чому правду і справедливість Божу гамують неправдою? Чому неправдиві вчення розглядаються як правдивими? Чому правдиві біблійні вчення розглядаються як неправдивими?

Брати і сестри, Бог не зробить жодного компромісу, і я прошу вас стати на бік Бога, вірити Слову Божому, бути в правді, і тільки тоді правда вас звільнить, і ви станете дитям Божим, отримавши силу Божу, повну Євангелію, підтвердження сили Божої у вашій душі, дусі та тілі.

Нехай благодать, мир і благословення Боже спочине на всіх вас, де би ви не знаходилися, в ім'я дорогого Господа Ісуса Христа. Ми були би раді отримати звістки від вас. У нас є брошури на багатьох мовах і ми готові надіслати їх вам безкоштовно.  Нехай буде з вами Господь Бог до наступного тижня, коли ми зустрінемося знову. Нехай благословить вас Бог в Ім'я нашого святого Ісуса. Амінь.

          Ми вважаємо, що біблійні виклади місіонера Евальда Франка являються для вас благословенням. Якщо ви бажаєте отримати безкоштовну літературу, напишіть нам на адреси: