Місіонер Евальд Франк прослужив за ці сорок років більш ніж у сто п'ятдесяти країнах. Він став відомим шляхом опублікування книг, трактатів та завдяки радіо та телепередачам. Справжнє апостольське вчення цінується Божим народом по всьому світу.

Дорогі брати і сестри у Христі, я брат Франк та говорю вам із Міжнародного місіонерського центру міста Крефельд, Німеччина. Це завжди є привілеєм звертатися до народу Божого зі звісткою для часів, в яких ми живемо. Возлюблені, ми маємо ту саму тему: повернення Христа і сповнення біблійних пророцтв в наші часи. Мета цього повчального пророчого служіння полягає в повідомленні вам Божого плану спасіння, представленні вам обітниць, які дав Бог для цих днів. Я не суджу, але у всіх церквах і всіх деномінаціях проводяться багато заходів з великою кількістю євангелістів та багатьма харизматичними особистостями. У той же час людям представляється велика кількість програм. Моє питання полягає в наступному: що обіцяв  Бог для нашого часу, що Він сказав, що має відбутися до Його повернення?

Дорогі брати і сестри, в Матвія 24 ми маємо особливу главу, в якій наш Господь неодноразово говорить про тих, які будуть обманювати багатьох, про фальшивих пророків і хрестів, які будуть робити багато ознак та чудес, та будуть казати: ,,Христос тут” або ,,Христос там”.

Потім нам згадується обітницю про те, що Бог направить одного пророка - не багатьох, а тільки одного. Одного пророка вистачає. Чоловіка, через якого Бог може говорити, так як через пророків із Старого Завіту. Вистачало одного Ноя, Авраама, Мойсея, Єлисея або одного Іллю. Завжди був чоловік, якого використовував Бог як уста Божи, маючи на устах, ТАК ГОВОРИТЬ ГОСПОДЬ людям.

Якщо ми подивимося на те, що нам сказано в Євангелії від Луки гл. 1, вірші 3: ,,тому й я, все від першої хвилі докладно розвідавши, забажав описати за порядком для тебе, високодостойний Теофіле...” (на англійській мові написано: ,,маючи досконале розуміння всіх речей”). Хіба це не занадто багато для людської істоти, щоб стверджувати, що вона має досконале розуміння всього, що сталося під час першого пришестя Христа? Але були очевидці, вони почули їх вухами і очі їх бачили досконале служіння Господа нашого. Вони бачили, як писання сповнюються перед їх очима. І благодать Божа була з ними і подарувала їм досконале розуміння того, що Бог робив в їх часи, відповідно до Його Слова.

І я говорю ці речі скрізь, куди я їжджу: інтерпретації часів нашого Господа завадили народові побачити сповнення пророцтв із Старому Завіту. Ви можете уявити собі, дорогі брати і сестри, що Ізраїль 4000 років очікував приходу Месії, щоб приніс їм спокуту, щоб принести відкуплення, щоб звільнив їх та дав їм життя вічне. Потім: ,,До свого Воно прибуло, та свої відцурались Його”, тільки тому, що книжники і фарисеї ввели в оману пояснюючи та інтерпретуючи біблійні пророцтва. І тому вся нація пропустила день відвідування від Бога. Це неймовірно!  Хто може зрозуміти, що навіть Господь Слави зійшов, щоб стати Людиною серед людей, сповнивши таким чином Слово Боже, і все ж вони не визнали те, що Бог робив в їх часи.

Але, будь ласка, не судіть народу Божого під час першого приходу Христа. Який стан справ в наші часи? Чи не знаходимо ми всі церкви і деномінації в їх власних програмах? Чи не кожен має свою власну інтерпретацію і пояснення, а також його власні очікування? І де визнається сьогодні Слово Боже, де вірять сьогодні обітницям Всевишнього?

Наприклад, ми читаємо в Посланні до Римлян гл. 8, вірші 14: ,,Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі”. Хто водиться сьогодні Духом Божим? Дух завжди водиться в Слові Божому і особливо обітницями, які дав Бог.

Головна обітниця для нашого часу знаходиться в Книзі пророка Малахії гл. 4. І я повинен сказати про це в кожній проповіді, в будь-якому місці, де я проповідую на цій землі. Я тільки що повернувся з місіонерської поїздки, яку здійснив до чотирьох країн Західної Африки. На найбільші збори прийшло 9-10 тисяч людей, щоб почути Слово Боже. Ми бачили великі та могутні справи, які зробив Бог, але таким же очевидним був духовний голод після слухання справжнього Слова Божого.

Дорогі друзі, ми повертаємося до того, що ми прочитали в гл. 1 від Луки:  ,,маючи досконале розуміння всіх речей, які Бог зробив під час першого приходу Христа”.

Возлюблені, в 1-ому посланні до Коринтян гл. 2, вірші 6 читаємо: ,,А ми говоримо про мудрість між досконалими, але мудрість не віку цього, ані володарів цього віку, що гинуть, але ми говоримо Божу мудрість у таємниці, приховану, яку Бог перед віками призначив нам на славу”.

Дорогі друзі, коли ми слухаємо проповіді брата Бранхама, ми розуміємо, що він був чоловіком, посланим Богом, з Словом Божим, з покликанням до служіння та прямим дорученням від Бога. І дозвольте мені сказати вам наступне, незважаючи на те, чи ви про це вже дізналися чи ні: з усіх відомих євангелістів в світі, тільки Вільям Бранхам отримав покликання і пряме доручення. Він міг сказати про день і час, коли Господь явився та говорив йому, так як він говорить про той день 11 червня 1933 року, коли йому було сказано: ,,Так, як Іван Хреститель був посланий передувати перший прихід Христа, так і ти був посланий зі звісткою, яка передуватиме другий прихід Христа”.

Або, якщо ми подумаємо про 7 травня 1946 року, коли о 11 годині вечора йому явився Ангел Господній. Надприродне світло спустилося до кімнати, в якій знаходився брат Бранхам і Ангол Господній вийшов із цього світла, а його ноги торкалися підлоги. Він сказав братові Бранхаму про його завдання: ,,Так як Мойсеєві були дані дві ознаки, так і тобі будуть дані дві ознаками”. Ангол пояснив йому служіння, яке він повинен був здійснити, особливо про той дар, якого він отримав і доручення принести звістку цих часів.

Дорогі друзі, я повинен сказати це. Я не харизматична особистість, а не особлива людина, але я отримав божественне покликання. І перш ніж пізнати брата Бранхама, я пізнав Господа як свого особистого Спасителя. Я пізнав Господа в Його силі воскресіння, я пережив повне спасіння разом з благословенням Божим, як в день  П'ятидесятниці.

Потім, звичайно, я пізнав брата Бранхама та його служіння. Друзі, з того часу щось особливе відбувається по всій землі. Звучить останній заклик, остання звістка і я завжди говорю про це: не пропустіть день відвідування від Бога.

Повернемося до нашої теми про другий прихід Христа, повернення Христа. Дорогі брати і сестри, це наша надія, це обітниця для нас. Господь сказав в Євангелії від Івана гл. 14, від вірша 1 до 3: ,,...Я вам, що йду приготувати місце для вас. А коли відійду й приготую вам місце, Я знову прийду й заберу вас до Себе, щоб де Я були й ви”.

Є багато віршів, які говорять про Його прихід. І, дорогі друзі, Його прихід не буде процесом, який би поширювався протягом кількох днів, тижнів, місяців або навіть років. Це буде подія, яка відбудеться в той же день і в той же час у всьому світі. Нам просто потрібно досліджувати Писання. Ми не знаємо того дуже короткого часу, коли ми очікуємо, щоб Бог виконав дуже особливу роботу. Речі, яких ще не було на землі, відбудуться в той короткий період часу, коли Сам Господь підніметься і закінчить Свою роботу щодо спасіння, так як Він закінчив Свою роботу щодо творіння. Ви можете прочитати це в книзі пророка Ісаї гл. 28, в посланні До Римлян гл. 9, віршах 27 та 28, ви можете прочитати про це в різних місцях в Писанні.

Але друзі, прямо тепер настав час підготовки до того, що Бог зробить в кінці серед тих, які будуть покликані назовні цією останньою звісткою, перед поверненням Христа.

Ми часто посилалися на обітниці, немає необхідності повторювати кожного разу. Але одне треба сказати та повторяти: головна обітниця для нашого часу знаходиться в Книзі пророка Малахії гл. 4 а саме, що Бог пошле нам пророка Іллю, перше ніж день Господній настане, великий й страшний. І якщо ми перейдемо до Євангілії від Луки гл. 1, де представлено служіння, яке мав виконати Іван Хреститель, там сказано, що він серця батьків приверне до дітей - Євангелія від Луки гл. 1, віршах 16 та 17.

Але тепер, серця синів Божих повинні повернутися до наших батьків апостолів, назад до того, що було на початку, назад до вчення та проповідування, які спочатку перебували в Церкві Нового Завіту, через які сини Божі покликаються назовні з плутанині, з усіх інтерпретацій, з своїх шляхів, і покликаються назад до Бога і до Його Слова.

Друзі, це дуже важливо знати і визнавати, а саме: ми можемо бути освяченими тільки в волі Божій, відповідно до Його Слова. Тому сказано в Писанні, в Посланні до євреїв гл. 10, вірші10: ,,У цій волі ми освячені жертвоприношенням, що коримося Господеві, один раз. Жертвоприношенням, один раз. Не досить сказати: ,,Я вірю в Ісуса Христа”. Ви особисто повинні бути знайдені в волі Божій згідно Його Слову, обіцяному для цього часу.

І друзі, якщо обітниця із Старого Завіту не була би підтверджена Самим Господом нашим в Євангелії від Матвія гл. 17, віршах 11, коли Він сказав: ,,Ілля, правда, прийде, і все приготує”, якби це не було написано в Святому Писанні, я би навіть про нього не говорив. Але я говорю про це, тому що воно написано в Слові Божому, і наш Господь підтвердив обітницю із Старого Завіту після того, як служіння Івана Хрестителя було закінчено.  Потім в наступних двох віршах, Господь сказав про служіння Івана Хрестителя, яке вже закінчилося, але в той же час Він говорив в майбутньому часі про Іллю, який дійсно повинен був прийти, щоб приготувати все.

І якщо ви перейдете до Марка та Луки, є глави, в яких говориться про те саме служіння, яке було обіцяно в Старому Завіті.

Дорогі друзі, я готовий сказати вам, що обітниця про Іллю наших часів збулась і кожен зробив з ним, що він хотів. Навіть деякі з найбільших євангелістів отримали служіння і натхнення в першій хвилі відродження в 1940-х роках, під час однієї з нарад, проведених братом Бранхамом. Там вони отримали своє натхнення, щоб почати своє служіння. Вони думають і говорять про могутнє служіння, яке дав Бог в наші часи через Вільяма Бранхама. Але в той же час вони стверджують, що вчення надані братом Бранхамом, є неправильними, кажучи, іноді в тому самому реченні, що: ,,він був підтвердженим пророком Божим” – а потім, після коми, у другій частині речення – ,,але він помилився у вченнях, які він давав”.

Друзі, як може чоловік Божий, Пророк Божий бути неправильним, якщо він навчає тому, що сказано в Біблії, якщо він говорить те, що Біблія говорить, якщо він хрестить так, як хрестили апостоли?

Друзі, тут існує дуже чутлива точка. Питання полягає в наступному: що Біблія вчить про Божество, про водне хрещення, про вечерю Господню, які є біблійні вчення?  І я повинен сказати вам, друзі, що Біблія не говорить про Бога в трьох особах. Біблія говорить про єдиного Бога, який відкрив Себе Самого як наш Отець на небесах, і в єдинородному Синові Його на землі, і в Дусі Святому живе в нас. Бог над нами, Бог з нами, Бог в нас.

Те саме сказано про хрещення. Коли наш Господь сказав: ,,христячи їх в Ім'я…”, то я повинен спочатку знати Ім'я, щоб змогти похрестити когось. Існує тільки одне Ім'я. І Сам Бог, як Отець, відкрив святе Ім'я Його ,, Нехай святиться ім'я Твоє!", Його заповітне Ім'я в Новому Завіті - Господь Ісус Христос.

Тому, починаючи з П'ятидесятниці, всі вони були хрещені в Ім'я Господа Ісуса Христа.

Дорогі друзі, чи ми маємо досконале розуміння досконалої волі Божої, досконалих обітниць Божих? Чи повинні ми в злагоді з Богом і Його дорогим Словом? Або ми повинні продовжувати ходити нашими власними шляхами, в наших успадкованих вченнях? Або нам потрібно повернутися до Господа? Чи наші серця повернені до Слова Божого, до Бога?

Дорогі друзі, Нехай благословить вас, нехай Він буде з вами, нехай Він дасть вам досконале розуміння Його обітниць і їх виконання, досконале розуміння Його шляхів, Його вчення, досконале розуміння всього, що відбувається тепер в Царстві Божому, у повному і досконалому відновленні всього перед поверненням Христа.

Нехай благословить вас Бог і буде з вами. І я ще раз кажу, в любові: прийміть обіцяне Слово Боже для цих часів і таким чином ви отримаєте те, що Бог робить прямо зараз! В Ім'я нашого святого Ісуса. Амінь.