Дорогі брати і сестри у Христі, дорогі друзі. Я брат Франк та говорю вам із Міжнародного місіонерського центру міста Крефельд, Німеччина. Для мене завжди є привілеєм поділитися з вами дорогим та святим Словом Божим.

Основною темою є план спасіння і ми майже кожного разу торкаємося тем, пов'язаних з поверненням Христа, з послання цього часу, яке включає в себе відновлення всього, пов'язаних з поверненням до Господа, до Його Слова та до істинних біблійних вчень. Це тому, що ми розуміємо, що день благодаті добігає кінця, і що обіцяне повернення нашого Господа приготовлено для того, щоб відбутися.

Сьогодні я думаю про декілька глав з Послання до Євреїв. Возлюблені, кожна глава, кожен вірш говорять нам дуже багато, особливо з посиланням на наше спасіння - і це насправді є головною метою нашої проповіді: щоб привернути людей до Господа, до того, щоб пізнати та пережити спасіння.

Потім в Посланні до Євреїв ми читаємо в гл. 4, вірші 7: ,,то ще призначає Він деякий день: „сьогодні” – сьогодні, бо через Давида говорить по такім довгім часі, як вище вже сказано: „Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець!”

Це так важливо, щоб не скам'яніти наші серця в цей день благодаті, коли Божа звістка звертається до нас.

Возлюблені, я повинен повторити: в цей час ми живемо дуже, дуже близько до повернення Христа і в останній раз проповідується справжнє Слово Боже, справжні апостольські вчення, справжні переживання, які ми можемо мати з нашим Господом: спасіння, повне спасіння, покаяння, повернення до Господа, відродження, хрещення Святим Духом, а потім освячення в правді, як сказав наш Господь в Івана гл. 17, вірші 17: ,,Освяти Ти їх правдою Твоє слово то правда”.  Те саме слово – сьогодні – сказано для нас: „Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець!”, ми знаходимо в Посланні до Євреїв, в гл. 5, вірші 5 з посиланням на нашого Спасителя: ,,Ти Мій Син, Я сьогодні Тебе породив!”

Возлюблені, ми повинні це сказати: ми живемо в часі благодаті, в часі спасіння, але цей час добігає кінця.

Потім ми розуміємо з Писання те, що стосується нашого спасіння, безпеки, яку дав нам Бог, що у Христі ми примирилися з Богом і через жертву на хресті Голгофи наші гріхи були відпущені, все, що було написано проти нас, було скасовано, і кров говорить нам навіть сьогодні, і поки ми не зустрінемо Господа.

Тоді, обітниці Божі ще раз підкреслюються в посланні до Євреїв, главі 6, від вірша 13: ,,Бо Бог, обітницю давши Авраамові, як не міг ніким вищим поклястися, поклявся Сам Собою”.

Уявіть собі на хвилину: Бог поклявся Сам Собі. Авраам дуже добре знав, що те, про що говорить Бог, має відбутися, має сповнитися відповідно до Слова Божого. Але, щоб Авраам був більш впевненим, Бог поклявся Сам Собою.

Возлюблені, це дуже особливе. Наскільки ми впевнені в Слові Божому, в Ісусі Христі, Господі і Спасителі нашім! Але друзі, переконайтеся в тому, що ви не надієтеся на жодну церкву, жодну релігію, переконайтеся в тому, що ви надієтеся на Господа, Який приніс нам спасіння.

Ми читаємо дальше в Посланні до Євреїв, главі 6, вірші 15: ,,І, терплячи довго отак, Авраам одержав обітницю”.

Так само і з нами. Нам потрібне терпіння та віра, щоб ми змогли чекати, поки отримаємо обітниці, які дав нам Бог.

Вірш 17, я міг би сказати, що не тільки чудово зворушує наше серце, але він говорить сильно з божественною впевненістю: ,,Тому й Бог, хотівши переважно показати спадкоємцям обітниці незмінність волі Своєї, учинив те при помочі клятви”. Яке сильне запевнення! ,,Як мені пощастило, у мене є Ісус!”

Яке сильне запевнення ми маємо, що всі Божі обітниці є "Так ,, та ,, Амінь!" Ніхто і ніщо не може зупинити Бога виконати те, що Він обіцяв.

Возлюблені, я хотів би продовжити з Посланням до Євреїв гл. 8, в якій йдеться про заповіт. У вірші 10, нам сказано, що в період нового заповіту, Бог поставить в наше серце Його закони, Його слова.

Возлюблені, ми віримо всім серцем, що у Христі був складений новий заповіт, так, як ми знаходимо написано в Євангелії від Матвія гл. 26, від вірша 26:  ,,...це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається,” для тих, хто приймає Христа, як свого особистого Спасителя. Інші оминають його, вони не скористуються спасінням, а оминають дар Божий та не визнають Божого плану спасіння.

В посланні до Євреїв гл. 9, від вірша 11 нам сказано, що Христос, як Первосвященик, увійшов до святині на небесах з його власною кров'ю. Возлюблені, це для нас дуже дороге. Ми не були викуплені золотом та сріблом, а дорогоцінною кров'ю Агнця Божого, пролитою на хресті Голгофи.

Возлюблені, ми зобов'язані також поділитися з вами обітницями Божими для цього часу. Я не можу принести жодної проповіді без того, щоб не нагадати про обітниці, які дав Бог для нашого часу. Бог дав мені найбільший привілей, який може отримати людина на землі. 1948 року я передав та присвятив своє життя Господові, прийнявши Ісуса Христа, як свого особистого Спасителя та чудово пережив прийняття Святого Духа. Відтоді я проповідую та служу Господові. Я озираюся на ті багато років, коли я слідував за Христом і розділяв дорогоцінне Слово Боже з мільйонами людей по всьому світу.

Я тільки що повернувся з місіонерської поїздки до чотирьох країн Західної Африки і був вражений, коли побачив натовп людей - від 4 - 10 тисяч чоловік на одних зборах. І вже тим більше я був здивований, коли під час тих зборів в Абіджані, Кот-д'Івуар, перед тим, як закінчити проповідь, я спитав чи всі ці брати і сестри хрещені відповідно до апостольської моделі в дорогоцінному імені Господа нашого Ісуса Христа. І друзі, відразу піднялися тисячі рук.

Коли я оглядаюся на роботу, проведену в африканських країнах - я там служив протягом останніх 40 років, сіючи насіння Слова Божого та живучи потім, щоб побачити, як це насіння приходить до життя і дорогоцінні душі спасаються та приводяться в Царство Боже. І вони не тільки вірили, але й покорилися Писанню, так як наш Господь сказав в Євангелії від Марка гл. 16, вірші 16, тобто, якщо ми віримо та хрестимося, ми будемо спасенні.

Хто може заперечувати це твердження та сказати: ,,Вистачає тільки вірити”? Друзі, давайте подивимося правді в очі. Покора належить тим, хто вірить. Якщо ви вірите, ви підкоряєтеся. Якщо ви не вірите, ви не підкоряєтеся. Ви можете стверджувати, що вірите, але ваше власне життя говорить голосніше, ніж ваші слова, чи це правда, чи ні.

І я повинен ще раз сказати: Бог використав Вільяма Бранхама в наш час - з 1933 по 1965 рік, цього чоловіка Божого використав Бог так, як жодна людина не була використана в 6000-річній історії людства. Ми всі знаємо, що Мойсей був Божим чоловіком, і з ним Бог говорив лицем до лиця; він побачив стовп вогню, що зійшов, та весь народ Ізраїльський побачив славу Божу і почув голос Всевишнього в тому вогні.

І, дорогі друзі, в наші часи було служіння, яке можна порівняти з тим, яке мав наш Господь протягом Його часу. Брат Бранхам посилався на нього майже кожного разу, коли молився за хворих, як і Господь наш в Його людській природі, як пророк в служінні. Він бачив у видінні, що мало трапитися. Потім він говорив, і так воно і ставалося. Він сказав Нафанаїлеві в Євангелії від Івана гл. 1, вірші 48: „Я бачив тебе ще давніш, ніж Пилип тебе кликав, як під фіовим деревом був ти”. Він сказав Симонові, коли його брат, Андрій, привів його до Христа, ,,Ти Симон, син Йонин”. Наш Господь зміг сказати жінці біля криниці приховані речі в її житті, і вона відказала: ,,Я знаю, що прийде Месія, що зветься Христос, як Він прийде, то все розповість нам. А Ти хто”. І Господь до неї промовив: ,Це Я, що розмовляю з тобою”.

Брати і сестри, дорогі друзі, чому я згадую про це? Будь ласка, добре зрозумійте і я думаю, що я не фанатик. Якщо я є, будь ласка, простіть мене, і хай мене і Бог простить. Але я повинен сказати вам це. Ми не граємо в релігію. Ми повинні зрозуміти, що це останній знак, даний Церкві, до повернення Ісуса Христа. Наш Господь особливо сказав в Євангелії від Матвія, гл. 24 про те, що відбудеться перед поверненням Христа. Появляться багато фальшивих пророків та христів, і вони обмануть багатьох. Тоді хто є істинним пророком? Хто насправді помазаний Святим Духом?

Для цього, дорогі друзі, ми повинні повернутися до апостольських часів та вчення, щоб точно знати, що пережила Церква Нового Завіту, починаючи від дня П'ятидесятниці, як проявилася надприродна сила в Тілі Христовому, і як працювали в Тілі Христовому всі духовні дари, всі божественні служіння та доручення. Які були справжні вчення апостолів, про божество, про водне хрещення, про вечерю Господню, які ми отримали, і які осталися задокументовані в святому Писанні.

І, возлюблені, я повинен зараз це сказати: в 1949 році мені стала відома ця остання велика дія Бога, яка почалася в 1946 році, після того, як брат Бранхам отримав підтвердження його покликання 7 травня 1946 року, коли та надприродна істота сказала братові Бранхаму, що це служіння, яке мав тоді Господь, коли ходив по землі та проявився перед юдеями та самарининами, те саме служіння Сина Людського буде повторено тепер. Брати і сестри, я був очевидцем цього служіння протягом 10 років. Я пізнав брата Бранхама, я пізнав його служіння  і навіть більше того: мені відома мета цього надприродного служіння нашого часу, відповідно до плану спасіння.

Будь-який з всесвітньо відомих євангелістів може сказати вам, що брат Бранхам був використаний Богом, щоб почати останнє пробудження для зцілення, яке потім поширилося по всьому світу, але вони не скажуть вам нічого про мету цього потужного пробудження для спасіння та зцілення. Напевно метою не було піднесення багатьох євангелістів, які побудували собі свої власні царства в Царстві Божому, створивши враження, що вони є ,,чоловіками цього часу".

Мета цього служіння полягала в поверненні народу Божого назад до Христа, щоб він слідував за Христом, по стопах апостолів, які мали вчення Христові.

Апостольські вчення на сто відсотків відповідають вченням Христовим.

Наприклад, коли наш Господь сказав у великому дорученні в Євангелії від Матвія, гл. 28, вірші 19: ,,христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа”, вони послухалися та отримали відкриття, що Бог відкрив Себе Самого в єдиному Його заповітному імені в Новому Завіті, в якому ми маємо викуп, а саме ГОСПОДА ІСУСА ХРИСТА. І саме тому, з дня П'ятидесятниці, хрещення проводилося в Ім'я ГОСПОДА ІСУСА ХРИСТА.

Брат Бранхам підкреслив це і стверджував, що ми повинні повернутися до вчення та практики апостолів.

Возлюблені, перш ніж закінчити, дозвольте мені сказати наступне: остання звістка і перша звістка повинні бути однаковими. Остання проповідь повинна бути однаковою з першою. Останнє хрещення слід здійснити так само, як було здійснено перше хрещення. Все слід повернути у попередній стан, в якому воно знаходилося на початку.

І я ще раз кажу: немає ніякого значення  говорити про ознаки часу, про повернення Христа, про повернення Ізраїльського народу в обітовану країну, якщо ми втратимо день відвідування Богом, якщо ми оминаємо обіцяне слово для нашого часу, якщо ми витрачаємо те, що Бог робить прямо зараз. Тому, брати і сестри, це моє прохання: будь ласка, схиліть свої коліна перед Всемогутнім Богом, і нехай Він відповість вашим серцям, коли ви запитали: ,,Господи, котрі є обітниці Твої для ЦЬОГО часу, щоб ми змогли бути готовими до Твого повернення?”

Нехай благословить вас Бог, і я планую провести вічність разом з вами. Я впевнений, що, якщо ви освячені в Слові Божому, волею Божою, ми всі разом зможемо цього досягнути через благодать Божу, будучи слухняними і слідуючи біблійній моделі, встановленій в день П'ятидесятниці.

Поверніться до Господа і слідуйте за Ним крок за кроком в слухняності відповідно до моделі, залишеній нам в цій святій Книзі. „Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець!” Нехай Бог говорить з вами в Ім'я нашого святого Ісуса. Амінь.